Bölümümüzün lisans programına 5 yıllığına akreditasyon verilmiştir.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) her alanda gelişim göstermeye devam etmektedir. Bu kapsamda "Kalite ve Sürekli İyileştirme" fikriyle yola çıkan üniversitemiz ve bölümümüz, akreditasyon çalışmalarına başlamıştır.

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) Dış Değerlendirme Takımları tarafından yapılan incelemelerin ardından Tarih Bölümü Lisans programına 5 yıl geçerli olmak üzere akreditasyon verilmiştir.

Bölümümüzle birlikte fakültemizin Felsefe ve Türk Dili bölümleri de bu süreçten olumlu yanıtlar alarak akreditasyon belgelerini almışlardır.

Bu kalite yolculuğumuzda kaliteyi önceleyen çalışmaları ile bizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’a, ve Rektör Yardımcılarımıza, Dekanımız Prof. Dr. Sedat YAZICI’ya ayrıca bu süreçte emeği geçen Bölüm Başkanlarımıza, Akredite Komisyonu ve Kalite Kurullarına, öğretim elemanlarımıza ve idari personellerimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bölümümüzün akreditasyon süresi 25 Şubat 2023- 30 Eylül 2028 olarak belirlenmiştir.