Geleneksel Bartın Kadın Kıyafetleri isimli çalışma yayınlandı.

Bartın Üniversitesi akademisyenlerinden Bartın yöresine yönelik önemli bir çalışma tamamlandı. Öğr. Gör. Dr. Özgür TİLBE, Tarih Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Mine DİLEK, Arş. Gör. Dr. Abdülkadir ERÇİN ve Sanat Tarihi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Abdül Halim VAROL'un oluşturduğu yazar ekibi, Geleneksel Bartın Kadın Kıyafetleri isimli çalışmalarını yayınladılar. Bartın kadınlarının kullandıkları kıyafetler incelenerek kentin tarihi, gelenekleri, örfü ve sanatı bu eserde aydınlatılmaya çalışıldı. Eserin yazımında devlet arşivlerinde yer alan Bartın Şeriye Sicillerinden ve Bartın müzelerindeki kıyafet örneklerinden yararlanıldı. Son derece kıymetli olduğunu düşündüğümüz bu çalışmanın, Bartın'ın tarihine ve kültürüne dair büyük bir katkı vereceğini düşünüyoruz. Çalışma arkadaşlarımızı emeklerinden dolayı kutlar, çalışmalarının devamını dileriz.