image/svg+xml
image/svg+xml

2024-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Etkinliği Yapıldı.


Bölümümüz tarafından 02.10.2024 Çarşamba günü saat 13:00'da Mehmet Akif Ersoy Dersliği ED-K2-11 numaralı sınıfta l . sınıf öğrencilerimizle uyum etkinliği düzenlenmiştir. Üniversitemizi, fakültemizi ve bölümümüzü tanıtmak amacıyla düzenlenen eğitime bölümümüz akademik personeli hocalarımızda katılım sağlamışlardır.

Toplantı sunumu Bölüm başkan yardımcımız Prof. Dr. Emrah ÇETİN tarafından gerçekleştirilmiş olup öğrencilerimize hoş geldiniz deyip tebriklerini ilettikten sonra Bartın şehri, üniversitemiz, fakültemiz ve bölümümüzden  bahsederek öğrencilerin hak ve sorumlulukları ile ilgili genel bilgileri aktaran bir sunum gerçekleştirmiştir.

Sunumda ilk olarak Bartın’ın genel özelliklerine, bağlı ilçelere ve şehrin tarihi yapısına değinilmiştir. Devamında öğrencilerimize üniversitemiz tanıtılarak misyonu ve vizyonu hakkında bilgi verilmiştir. Üniversitemizde yürütülen faaliyetler ve üniversitemizin işleyişi eğitim-öğretim imkanları, öğrenci toplulukları, kültür sanat etkinlikleri,  sağlık imkanları kütüphane imkanları idari yapısı konularından bahsedilmiştir..

UZEM hakkında bilgilendirme yapılarak öğrenci değişim programları, kariyer uygulamaları ayrı ayrı öğrencilerimize sunulmuş, barınma olanakları, ders dışı etkinlikler altyapısı ve kampüslere ulaşım ağı anlatılmıştır.

Üniversitemizin sahip olduğu Kutlubey ve Ağdacı yerleşkeleri öğrencilerimize tanıtılmış, bu yerleşkelerin imkânlarından bahsedilmiştir. Ayrıca Tarih Kulübü ve diğer kulüpler hakkında bilgi verilerek nasıl kayıt olup etkinliklerinden haberdar olacakları anlatılmıştır.

 

Bölümümüz tanıtılırken öncelikle anabilim dallarımız öğrencilerimize aktarılmıştır. Sonrasında ilgili anabilim dallarında akademik faaliyetlerine devam etmekte olan bölümümüz akademik personeli tanıtılmıştır. Anabilim dallarının aktarımı ve bölüm akademik personelinin tanıtımından sonra bölümdeki idari yapı anlatılmıştır. Danışmanlıklarla ilgili öğrencilere bilgi verilmiştir.

Bölümümüzün çift ana dal, yan dal imkanları öğrencilerimize anlatılmıştır. Bu imkanlardan faydalanmak için gerekli olan şartlar öğrencilerimize bildirilmiştir.

Erasmus, Farabi, Mevlana programları ve şartları öğrencilerimize anlatılmış, anlaşmalı üniversiteler konusunda öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

Bölümümüzün sosyal medya kanalları, “bize ulaşın” olanağı tanıtılmıştır. Bununla beraber öğrencilere hak, sorumlulukları açıklanmış; öğrenci danışmanlıkları hakkında bilgi verilmiştir. Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER) tanıtılmış ve RİMER’i kullanırken gösterecekleri hassasiyete dair bilgi verilmiştir. Üniversitemizin ve fakültemizin web sayfaları öğrencilerimize detaylı olarak anlatılmış, formlar, belgeler vb. ihtiyaçlarına nasıl ulaşabilecekleri gösterilmiştir. UBYS, ve E- ders sistemi tanıtılmıştır.

Bölümümüzün detaylı tanıtımının ardından “Sıfır Atık projesi” ile ilgili görsel ağırlıklı bir sunu öğrencilerle paylaşılmış, ayrıştırma hususlarından, ,https://sifiratik.bartin.edu.tr/ sitesinden bahsedilmiş ve bu konuya karşı bilinçli, duyarlı olunması gerektiğine dair bilgilendirmeler yapılmıştır.

Sürdürülebilirlik ve sıfır atık bilgilendirmelerinin ardından başta uyuşturucu ile mücadele olmak üzere sırasıyla alkol bağımlılığı, tütün bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı hakkında kaçınılması gerekilen hususlara; başvurulması gerekilen birimlere ve iletişim hatlarına yer verilmiştir. Bağımlılık kapsamında adı geçen başlıklar ile ilgili görseller ve afişler gösterilmiş; konunun önemine vurgu yapılmıştır.

Sunumun bu noktasından sonra soru – cevap etkinliğine geçilmiştir.

Soru-cevap etkinliğinin ardından uyum etkinliğimiz sonlandırılmıştır.

  • 2024-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Etkinliği Yapıldı.

  • Birinci sınıf öğrencilerimiz ile ilk dersimiz Osmanlıca.

  • Bölümümüzün öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan PAKSOY, hocamıza veda yemeği düzenlendi.

  • Kariyer Günleri 2 etkinliği öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

  • "Bartın'da 8 Nisan Gazi Günü Kutlamaları" konferansı gerçekleştirildi.

  • Eğitim Sektöründe Kariyer Planlama ve Gelişim konferansı gerçekleştirilmiştir.

  • 108. Yıldönümünde Kûtü'l Amâre Zaferi - Prof. Dr. Yenal Ünal

  • Tarihsel Süreçte 1915 Olayları isimli konferans öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

  • Prof. Dr. Yenal Ünal, Erasmus+ kapsamında Bulgaristan'da sunum gerçekleştirdi.

  • Prof. Dr. Mustafa Hizmetli ve Prof. Dr. Emrah Çetin Zonguldak'ta düzenlenen Nevruz Paneli'ne davetli konuşmacı katıldılar.